Våra
glassar

Utöver ett basutbud av ekologiska året-runt-favoriter, hittar du hos oss alltid ett varierat utbud av säsongs-smaker. Spännande, ofta udda, och då och då utmanande glassar. Framtagna efter lust och infall, i takt och ton med säsongen.

Lägg därtill ett vårt sortiment av egentillverkad, ovanligt lyxig topping, och du förstår säkert varför vi på Triple Oh! säger att vi sysslar med ”dessertglass”.


=)

Chokladsorbet

Alltid

Triple
Oh!

Bean-to-bar Choklad

B-t-b Choklad är något så ovanligt och rart som en krämig chokladsorbet gjord på riktig hantverkschoklad. En singel estate-choklad från Esmeralda, Ecuador. Från böna till kaka rostad och tillverkad i Sverige.

Svenskt Jordbruk

Oh! Oh! Oh! Vanilj

I vår vaniljglass använder vi ekologiska vaniljstänger som vi lagrar i gotländsk whiskey, torkar och gör vårt eget supermulliga vaniljsocker på. Ett jäkla meck, som vi hoppas ska landa på din tunga med ett lika ljudligt som instämmande ”Oh! Oh! Oh!”.

Svenskt Jordbruk

Pistage

Det är inte lätt att hitta ekologiska pistagenötter av fantastisk kvalitét. Eller för den delen att göra en glassmet från grunden på egenhändigt rostade, hackade och uppsaltade nötter, utan att det smakar fantastiskt. Så förlåt den här glassen, om den smakar odrägligt mulligt och malligt av riktig pistagenöt.

Svenskt Jordbruk

Citron & Raps

Tänk dig sommar, klarblå himmel och en cykeltur genom ett skånskt rapsfält. Fånga och gör en friskt citronsyrlig sorbet på den känslan, så har du – trolleri trollera – detta lilla mästerverk att badda tungan med.

Svenskt Jordbruk

Bakat Äpple

Riktigt bra vegansk glass smakar inte veganglass. Den är istället den logiska konsekvensen av en smakidé, som råkar bli just vegansk. Som vår ”Bakat Äpple” som vi har sprängfyllt med smak av nybakad, söt och kryddig äppelkaka.

Svenskt Jordbruk

Lakrits & Viol

Meet ”Ballroom Licorice & Early Mornig Violet”. En vuxen och gryningsmättad glass att dansa tätt och slingrigt med. Full av karaktär och lite svår att kombinera med andra glassar. Men rikligt belönande för den som förstår att föra den rätt till munnen.

Smaker
i
säsong

Kamomill & Kardemumma

I den här försynt ljusgröna glassen möter nyutslagen blommighet, kryddöverskottet från vinterns bullbak. En glass på randen mellan två säsonger. Ett krumsprång i smältsnö. Mjukt inbäddat i mjölkig krämighet, uppbalanserad med frisk citronzest.

Svenskt Jordbruk

Rabarber & Ros

I denna skafferi-rensar-glass får fjolårets frysta rabarber ”komma ut” och skaka loss i en nybakad och rosenkindad dans med våren. Låt oss kalla det en liten påminnelse om att också det som sparas och blir över, kan väckas till nytt liv och blomma ut med rätt dans och partner.

Roslagsmjölk

Stolta över att ALL vår mjölk och grädde kommer från kossor som naturbetar, har vi valt att döpa denna vår ”fior di latte” (mjölkens blomma) efter de fyra familjeägda KRAV-gårdar i Roslagen som ser till att ”våra” kossor käkar lika gott grönt, som den här glassen smakar naturligt fantastiskt.

Svenskt Jordbruk

Studenten

Det här är vår hyllning till studentdagen. En bålskål fylld med förväntningar på livet. Smaksatt med rabarber, fläder, jordgubbar, rosblad och punsch. En skål av oreserverad glädje att sleva fritt ur och överförfriska sig med. Precis som det anstår en på livet törstig student!

Hallonglass i en bägare
Vågor